Think Like a Zebra in RegioLAB033

geplaatst in: Blog | 0

Donderdag 10 maart was de tweede bijeenkomst van de 90 Days Trail binnen RegioLAB033.

In deze Trail worden de deelnemers uitgedaagd om creatief en buiten hun bestaande denkkaders te denken. Maar hoe doe je dat? Door de natuur als inspiratiebron te gebruiken!

 

We begonnen de dag dus met een ‘Think Like a Zebra’ training van Ben Nitrauw.

Door gericht gebruik te maken van strategieën uit de natuur, krijg je nieuwe ideeën en concrete oplossingen. Hoe denkt een zebra, beer of vleermuis?

Met Think like a Zebra leer je tien nieuwe denkstrategieën voor het creatief benaderen van een vraag of probleem. Hierdoor neem je bewust een andere denkstijl en strategie.

Na te hebben bedacht hoe je, geïnspireerd door de verschillende dieren, gebruik kunt maken van een bierviltje (als frisbee, visitekaartje, eetbaar viltje als zout koekje etc.) zijn we aan de slag gegaan met twee vraagstukken uit de regio.

Namelijk een vraag vanuit bibliotheek Eemland over hoe om te gaan met een veranderend publiek binnen de bibliotheek. En de tweede vraag werd ingebracht vanuit de gemeente Woudenberg, hoe maak je Woudenberg samen duurzaam?

De onderliggende vragen zijn verkend en mogelijke experimenten zijn geïdentificeerd. Hiermee gaan de deelnemers de komende weken aan de slag. Wordt vervolgd!