RegioLAB033 gaat van start!

geplaatst in: DIENSTEN | 0

90 Days Trail: Ontdek je eigen innovatiekracht en help mee om de toekomst van onze regio vorm te geven!

RegioLAB033 PuzzelWij leven in een tijdperk van transitie. Nieuwe technologieën komen steeds sneller op de markt, de arbeidsmarkt verandert, de overheid trekt zich meer terug, en we hebben het over de netwerksamenleving en de participatiemaatschappij. Maar wat betekent dat voor jouw situatie?

De 90 Days Trail biedt u de tools om te innoveren en de toekomst van uw organisatie en de regio vorm te geven.

Innovatie ontstaat in een open ruimte waar je nieuwe ideeën kunt ontwikkelen en uitproberen samen met organisaties en bedrijven van buitenaf. Geen isolatie maar interactie!

StadsLAB033 heeft  in opdracht van de 033regio, RegioLAB033 opgericht om beter regionaal en sector overstijgend te kunnen werken.

Innovatieve oplossingen voor Regionale vragen

RegioLAB033 staat voor leiderschap van de toekomst; neem de toekomst in eigen hand door creatief te kijken naar de vragen van nu.

RegioLAB033 gaat over horizonverbreding; werk in een breed en multidisciplinair team aan regionale vraagstukken.

RegioLAB033 zet jezelf in beweging én de regio. Samen versterken wij het regionale netwerk en verbeteren we de samenwerking tussen de 3 O’s.

Programma

RegioLAB033 biedt een traject aan, de 90 Days Trail. Waarin jij samen met andere deelnemers uit de 3 O’s (Overheid, Onderwijs en Ondernemers) gaat werken aan regionale vraagstukken, die jezelf kunt inbrengen

In 12 dagdelen verdeeld over 12 weken ga je samen met andere deelnemers uit de 3 O’s op onderzoek uit. In een reeks van bijeenkomsten werk je aan de thema’s waarin jij wilt groeien zoals:

  • flexibel organiseren,
  • slimmer werken,
  • verantwoordelijkheid,
  • eigenaarschap
  • en co-creatie.

Daarnaast ga je aan de slag met een regionaal vraagstuk waaraan jij een bijdrage wilt leveren.

Wij geloven in ervaringsgericht leren. Door te doen en te experimenteren, door in gesprek te gaan met anderen. In een informele setting krijg je de ruimte om kennis en ervaring te delen met andere deelnemers. Jullie geven en ontvangen feedback en ondersteunen elkaars proces. Jij doet kennis op. Wij dagen jou uit om die nieuwe kennis direct in de praktijk toe te passen.

Het programma biedt een koppeling van theorie en praktijk. Tijdens de bijeenkomsten zetten wij innovatieve werkvormen in zoals Open Space en World Café. Hierdoor creëren wij de optimale setting voor creativiteit en innovatie. Deze samenwerkingstechnieken kan jij daarna toepassen in jouw eigen organisatie. Zo leer je anders kijken nu én voor later.

Resultaat

De resultaten van de 90-Days Trail zijn nieuwe managementvaardigheden, het hanteren van innovatieve organisatievormen, het realiseren van hoogwaardige arbeidsrelaties en samenwerken met externe partijen.

Na afloop van de 90 Days trail

Heb je een andere en bredere manier van kijken ontwikkeld;

Heb je de eerste concrete stappen gezet naar de oplossing van jouw eigen of regionale vraagstukken;

Weet je hoe jij deze ruimere manier van kijken bij jezelf en bij anderen wakker kunt maken en houden;

Heb je meer kennis van (de 3 O’s in) de regio;

Heb je een breder en versterkt netwerk in de regio;

Ontstaat er meer mobiliteit in de regio.

Voor wie?

De 90 Days trail is bedoeld voor ambtenaren, docenten, ondernemers, medewerkers en leidinggevenden. We streven naar een mix van organisaties van verschillende omvang. Juist deze diversiteit zorgt voor extra innovatie en lerend vermogen.

Per trail is er plek voor maximaal 16 personen. De eerste trail begint op 18 februari.

Wat kost het?

€ 1.500,- excl. BTW per deelnemer.
Vroegboekkorting: De eerste 5 aanmeldingen krijgen een korting van 15%.

Aanmelden

Geef je op voor 10 februari door een email te sturen aan info@regioLAB033.nl
Voor vragen kan je bij Jessica de Ruijter 06-25058155 of Dirk Kaan 06-55890633 terecht.