Aan de slag als startende ondernemer

geplaatst in: Blog | 0

Seta AlakusSeta Alakus, projectmedewerker bij StadsLAB033 deelt in haar blog haar ervaringen van de afgelopen acht maanden.

 

In juni 2014 ben ik begonnen op de maandag en woensdag als administratief medewerkster bij StadsLAB033. Inmiddels ben ik nu 5 volle werkdagen aanwezig bij StadsLAB033 en ben ik werkzaam als projectmedewerkster. Ik ben druk bezig met het project Tour De Nieuwe Stad.

 

Samen met mijn collega Paul Hansum zijn we regelmatig bezig met het verzorgen van rondleidingen in en om De Nieuwe Stad. Ook zijn we aan het kijken of er mogelijkheden zijn om een evenementenbureau te starten. Dit in combinatie met activiteiten die andere medebewoners van De Nieuwe Stad aanbieden.

 

Zo denken we aan workshops, cursussen of even ontspannen met een hapje en een drankje bij een van de restaurants. Onze droom is dat bedrijven en grotere organisaties ons zullen benaderen om een innovatieve dag te beleven in De Nieuwe Stad.

 

Op de Follow Up bijeenkomst van StadsLAB033 is het Project Tour De Nieuwe Stad tot leven gekomen. Op deze bijzondere avond zijn ideeën van StadsLAB033 gepitcht en gekoppeld aan ondernemers en andere belangstellenden. In een gesprek samen met Cornelis de Maijer is het idee ontstaan voor de rondleidingen in De Nieuwe Stad.

 

Daarna zijn wij, ontdekkingsreizigers Seta en Paul, met Cornelis aan de slag gegaan om deze droom te verwezenlijken. De Nieuwe Stad is van historisch industrieel erfgoed geëvolueerd tot een hippe en innovatieve plek. Oud en nieuw komen hier samen tot een inspiratievolle omgeving. Hierover zijn prachtige verhalen te vertellen. Deze verhalen hebben wij verzameld en die bieden we aan in de vorm van een rondleiding.

 

Als startende ondernemers hebben we ondervonden dat als je niet gestructureerd werkt en geen plan op papier hebt staan dat ten koste kan gaan van je omzet. Mensen die lange tijd op zoek zijn naar werk wil ik drie dingen meegeven:

 

1) Je moet als eerste gaan ontdekken wat je nou echt heel erg leuk vind om te gaan doen.

 

2) Tevens moet je alle opties bekijken hoe je je doel kan bereiken. Als het niet lukt in loondienst, kun je aan de slag als zelfstandig ondernemer. Je moet zeker niet opgeven want met doorzettingsvermogen kom je een heel eind.

 

3) Maak ook gebruik van de expertise, adviezen en tips van jouw omgeving. Bouw je netwerk op door met mensen in contact te komen.