Het einde van de manager

geplaatst in: Blog | 0

Dirk KaanZondagavond was er weer een uitzending van Tegenlicht. Een programma dat diverse thema’s op een mooie manier in beeld brengt. Thema’s die gemeenschappelijk hebben dat ze gaan over de transitie van denken, werken en leren.

 

Einde

Nu stond het einde van de manager centraal. Als we onszelf kunnen organiseren en samen kunnen besluiten, wat is dan nog de rol van de manager? Is er dan geen rol meer voor deze manager, of wordt die rol anders? Een rol die meer de kant opgaat van: dienend leiderschap; coach, leider, inspirator. En is deze vraag ook niet toepasbaar op de overheid? Als de overheid meer de regie wil nemen en de kracht van onderop wil benutten, is dit dan ook het einde van de overheid?

 

Experimenteren

Ik denk dat voor zowel de manager als voor de overheid geldt dat we niet weten wat nu de nieuwe rol is. En dat maakt het zo mooi. Je mag experimenteren om uit te vinden wat bij je past. En nog mooier, wat vandaag bij je past kan morgen al niet meer werken. Je moet dus lef hebben om samen op ontdekkingstocht te gaan. En blijf wantrouwend tegenover mensen die de oplossing al wel hebben.

 

Expeditie

Bij StadsLAB033 hebben we het de Expeditie genoemd. Een expeditie waarin de kunst van het niet-weten centraal staat. Hoe ga je in tijden waarin veel antwoorden ontbreken, samen op pad om die antwoorden te vinden. Tom Oosterhuis noemt dat Sociaal Ontwerpend Leren, wat ik zelf een erg mooie term vind. Veel mensen spreken over sociale innovatie, andere weer over burgerinitiatieven, overheidsparticipatie, nieuwe democratie, nieuwe product-marktcombinaties. Is dat dan allemaal hetzelfde?

 

Doen

Nee natuurlijk niet, maar er zitten wel erg veel overeenkomsten in. Cruijff zou zeggen: “je gaat t pas zien als je het door hebt.” Voor de nieuwe rollen van de overheid en van managers geldt hetzelfde. Pas als je experimenteert en merkt wat werkt en wat niet, dan ga je het doorhebben. Doen is de nieuwe manier van denken. Mijn advies is om plekken te creëren waar je met elkaar kunt experimenteren. Om naast je”gewone werk” af en toe ongewoon werk te doen.

 

Toekomst

Bijvoorbeeld door in een Raad van Anders aan vraagstukken te werken samen met kinderen, studenten en werkzoekenden. Je kan ook jouw reorganisatie plannen testen door tijdens de Virtuele Reorganisatie te werken alsof het al 2022 is. Er zijn oneindig veel experimenten te bedenken om samen de toekomst vorm te geven. Dat is wat wij doen bij StadsLAB033. Wij vormen een broedplaats voor het experiment. Sta jij in een veranderende omgeving tegenover uitdagingen voor de toekomst? Loop bij ons binnen en vertel me welk experiment jij aangaat.

 

Dirk Kaan, CLO (Community Learning Organiser) van StadsLAB033.