Raad van Anders adviseert de gemeente Amersfoort

geplaatst in: NIEUWS | 0

20160628_134745In maart is de Raad van Anders, bestaande uit 15 kinderen uit groep 6 en 7 van de Katholieke basisschool de Malelande uit Nieuwland door Burgemeester Bolsius ontvangen.
De Raad van Anders is door de gemeente gevraagd om te adviseren over het vraagstuk: hoe kan het veiligheidsgevoel in de Meridiaantunnel worden vergroot?
De kinderen werden door de burgemeester uitgedaagd om met creatieve en duurzame oplossingen te komen met behulp van o.a. licht.
De kinderen zijn met het vraagstuk aan de slag gegaan. Ze hebben de tunnel bezocht.
Daarna zijn ze gaan brainstormen over mogelijke oplossingen. De kinderen hebben zich opgesplitst in verschillende groepjes en zijn de bedachte oplossingen zelfstandig gaan uitwerken. Sommige groepjes gingen aan de slag op de computer, anderen werkten het uit in een tekening of maakten een maquette. Dinsdag 28 juni was het zo ver! De kinderen konden hun oplossingen presenteren op het stadhuis waar ze werden ontvangen door 2 ambtenaren.

De oplossingen die werden gepresenteerd waren zeer divers. Camera’s verstoppen in plantenbakken, beeldschermen die laten zien wat er in de tunnel gebeurt, licht dat met de fietser meerijdt, en het ophangen van spiegels op de pilaren om zo het zicht te verbeteren in de tunnel. Verder was er ook het idee dat een warmte sensor meet dat als mensen te lang stil staan bij een bepaalde hoek er een geluid afgaat20160628_133536