Tegenlicht MeetUp 033

geplaatst in: SAMEN | 0

Tegenlicht MeetUp 033StadsLAB033 organiseert samen met Permanent Beta de lokale Tegenlicht MeetUps in Amersfoort. Want wat is er nou leuker dan alléén Tegenlicht te kijken? Juist, met z’n allen kijken. Waarom? Omdat je daarna met elkaar de dialoog aan kan gaan over de prikkelende onderwerpen uit de uitzending. Tegenlicht is het informatieve programma van de VPRO waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, sociologie en wetenschap. Dit past bij onze missie: mensen met elkaar verbinden om samen de toekomst te verkennen en nieuwe initiatieven te ontplooien die waarde toevoegen voor individu en samenleving.

 

Wat gaan we doen?
Elke WOENSDAG na de uitzending is er een Tegenlicht-MeetUp bij StadsLAB033 in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Dan gaan we om 19.00 uur met z’n allen de uitzending kijken.

 

Jij op het podium?
We zoeken per MeetUp drie personen die iets met het onderwerp van die uitzending hebben of er iets van vinden. Voor- of tegenstanders, specialisten of meningenspuiers, PB-ers die 10 minuten het podium willen pakken om hun verhaal over dit onderwerp voor het voetlicht te brengen. Pak jij het podium?

 

De dialoog aan de Toekomsttafels
Na deze 10 minuten gaan we met elkaar de dialoog aan met de Toekomsttafels, dit is een afgeleide vorm van de dialoogvorm World Café. We gaan de collectieve denkkracht gebruiken om onze inzichten te verdiepen, te zoeken naar oplossing en wellicht komen er samenwerkingen tot stand om de daad aan het woord toe te voegen.

 

Programma
18:45 uur Inloop
19:00 uur Uitzending bekijken (Voor iedereen die de uitzending zondag heeft gemist of hem nogmaals wil zien)
20:00 uur Start van de drie presentatie over dit onderwerp (heb jij een idee/bijdrage/mening? Meld je aan)
20:30 uur Start van de Toekomsttafels
22:00 uur Einde

 

Komende MeetUps
Voor de data van de komende MeetUps kijk je in onze evenementenkalender.

 

Organisatie
Voor vragen kun je een e-mail sturen naar de redactie van Tegenlicht lokale Meetup Amersfoort van StadsLAB033.

Vanaf seizoen Najaar 2016 is de lokale Tegenlicht MeetUp Amersfoort een samenwerkingsverband van:
PERMANENT BETA, STADSLAB033, DE BIBLIOTHEEK EEMLAND, PEER!, BEWUST AMERSFOORT